De taxatie en het taxatierapport

U wilt de waarde weten van uw woning om voor u bekende redenen. Een taxatie geeft u hier antwoord op. Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie verricht. Dat kan bij onze taxateur, welke ingeschreven is in het register van stichting NRVT en daarmee een gecertificeerde taxateur.

Gecertificeerde makelaars ondergaan een periodieke hercertificering. Zo blijft de kwaliteit van de kennis gewaarborgd. Onze taxateur is dus bij uitstek geschikt een taxatie voor u uit te voeren in de regio van Leiden.

Doel taxatie

De waarde van uw woning is mede afhankelijk van het doel van de taxatie. De taxateur vraagt daarom altijd vooraf naar het doel van de waardebepaling. Mogelijke doelen van een taxatie zijn: een hypotheek aanvragen, de waarde voor fiscale doeleinden bepalen of het afsluiten van een opstalverzekering. Bij elk van deze doelen horen bepaalde taxatiewaardes.

De taxateur taxeert op een afgesproken tijdstip uw woning. Hiervoor heeft hij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning nodig. Tijdens de taxatie let de hij onder andere op de staat van het onderhoud, de ligging en omgeving en de gebruikte materialen. Verder is hij als geen ander op de hoogte van de marktsituatie.

Bij vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met uw taxateur in Leiden e.o.